Annonce
Holstebro

Opgang evakueret under brand

Branden brød ud ved 13-tiden i Struer. Arkivfoto
Lejlighed i etageejendom brød i brand, og brandvæsenet tog ingen chancer, da slukningsarbejdet gik i gang
Annonce

Struer: Beboerne i en etageejendom i Struer blev lørdag eftermiddag evakueret, da der udbrød brand i en lejlighed på anden sal.

- Det var i et boligkompleks på Kirkegade i Struer, hvor der gik ild i en lejlighed på anden sal. Der var tre lejligheder i opgangen, og derfor valgte vi at få beboerne i de øvirge lejligheder ud for en sikkerheds skyld, siger indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen, Jean Warming.

Han understreger dog, at branden ikke umiddelbart bragte nabolejlighederne i fare, da det hurtigt lykkedes at begrænse flammerne til anden sal. Derfor blev evakueringen blot foretaget for en sikkerheds skyld, mens slukningsarbejdet stod på. Beboerne kunne umiddelbart efter flytte tilbage i deres egne lejligheder, der ikke blev berørte af indsatsen.

Branden opstod omkring klokken 13 i lejligheden. Der var ikke nogen hjemme i lejligheden, da branden opstod, og derfor kom ingen i fare i forbindelse med indsatsen.

Det er fortsat uklart, hvad der udløste branden. Det kan blot konstateres, at branden er opstået i køkkenregionen.

- Lejligheden blev kraftigt røgskadet ved branden, oplyser Jean Warming, som ikke umiddelbart har et bud på brandårsagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.