Livsstil

Opskrift: Lav dine egne varme hveder

Det er en tradition at spise varme hveder torsdag aften før Store Bededag. Du kan se opskriften herunder. Foto: Eva Seider/Ritzau Scanpix

2 dl letmælk

25 g gær

1 tsk. kardemomme

1/2 tsk. salt

1 spsk. rørsukker

1 æg

350 g hvedemel

Opløs gæren i lunken mælk. Bland kardemomme, salt, sukker og æg i.

Tilsæt melet lidt efter lidt.

Ælt dejen sammen, indtil den er smidig.

Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 45 minutter.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.

Del dejen i ni stykker og tril dem til boller. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande eller et ovnfast fad (cirka 16 x 22 centimeter) og lad dem hæve tildækket i cirka en halv time. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.

0/0
Forsiden netop nu
Kultur

Fik genoplivet byfesten sidste år: Ingeborg og Rebekka klarer byfesten igen i år - og igen næste år

Annonce
Kultur

Struer Tracks mangler frivillige: - Vi er ved at være desperate

Livsstil For abonnenter

Forfatter Svend Åge Madsen fylder 80: Jeg fik lært det med pigerne takket være, at jeg skrev

Holstebro

Prisstigning: Afhentning af affald stiger 55 procent

Annonce
Danmark For abonnenter

Ulykkestoget på Storebælt skal destrueres: - I respekt for afdøde, pårørende og personalet skal intet genbruges

Holstebro

Personer bag groft skole-hærværk afsløret

Vinderup

Kommunen sparker fælleshus-tilskud til hjørne: - Vi er da skuffede

Annonce
Navne

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning