Annonce
Kultur

Preben Elkjær må flytte foredrag efter hasteoperation

Preben Elkjær er blevet opereret for galdesten og har derfor måtte udskyde det foredrag, han skulle have holdt i Holstebro i uge 43. Foto: Claus Bech/Scanpix
Annonce

Holstebro: Torsdag den 24. oktober skulle den tidligere fodboldlandsholdsspiller Preben Elkjær have givet foredrag i Musikteatret Holstebro, men det foredrag er med kort varsel blevet flyttet til den 5. februar næste år.

Det oplyser Musikteatret på Facebook. Den populære gavflab, der i dag erhverver sig som fodboldekspert hos Viasat, bliver nemlig nødt til at holde en lille pause mens han kommer sig efter en uplanlagt operation.

- Hasteindlagt og opereret for en galdesten i nattens mørke. Stor tak til det fantastiske personale på UZ Gent. Holder lige en lille pause og så er jeg klar igen, skriver Preben Elkjær selv på det sociale medie Twitter.

Foredraget "Mit liv som Elkjær" beskrives som et underholdende og sjovt foredrag fyldt med anekdoter fra Prebens lange og glorværdige karriere i Tyskland, Belgien, Italien og på det legendariske 80’er-landshold.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce
Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.