Kultur

Rock i Holstebro er gået konkurs

Efter 18 år er det slut med Rock i Holstebro. Arkivfoto: Morten Pedersen
Kulturforeningen bag Rock i Holstebro har indgivet en konkursbegæring. Underskuddet blev til sidst for stort.

Holstebro: Der bliver ingen jubilæumsudgave af Rock i Holstebro om to år. Faktisk bliver der aldrig igen en Rock i Holstebro.

Efter 18 år har bestyrelsen bag kulturfestivalen valgt at indgive en konkursbegæring.

- Vi vil ikke længere være med at lukke hullet. Det tager for mange af vore kræfter. Vi kom næsten igennem med en ny Rock i Holstebro, men to ud af 35 kreditorer sagde stop, og så var det det. Vi havde forinden sagt enten-eller. Alle skulle være med, ellers stoppede vi, siger Jørn Bruun.

Det er to år siden, en ny bestyrelse overtog en-dags-festivalen. Det første år, i 2018, kom overtagelsen så tæt på festivalen, at den foregående ledelses musikprogram var på plads. Da dagen så oprandt, skete det på den sommers noget nær eneste regnvejrsdag. Til dette års udgave havde man skåret ned på musikbudgettet som led i en ny strategi, men fik alligevel ikke tilstrækkeligt med besøgende. Årets festival endte med et minus på 200.000 kroner, og den negative egenkapital nåede 700.000 kroner.

Er der noget, du fortryder?

- Jeg synes, vi har gjort, hvad vi kunne samt ramt et niveau, som den lørdag skal byde på. Dernæst er det bare de små ting, som skal gå op, så vi igen kunne få overskud og indhente den gæld, vi har haft fra de foregående år. Vi ærgrer os over, at vi så selv var med til at forhøje underskuddet. Føler vi, at vi kunne have gjort noget anderledes? Nej. Det var de små marginaler, der udeblev, siger Jørn Bruun.

Var det en fejl at skære i musikbudgettet?

- Nogle siger, at man skal investere sig ud af krisen, men så længe vi ikke har andre indtægtskilder, end det vi får på dagen, så synes jeg, det vil være en noget overmodig strategi at følge. Specielt når man har et hul, der skal lukkes. Det ville være at handle uansvarligt, og i stedet var det eneste rigtige at gøre at trække en streg i sandet og erklære os for konkurs.

Af hensyn til kurators fremtidige arbejde ønsker bestyrelsen ikke at udtale os yderligere om, hvem konkursen rammer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.