Holstebro

Se planerne for Holstebro: Her er de tre finalisters forslag

Mandag aften blev det afsløret på Byens Møde 2.0, hvilket arkitektfirma som vandt det store projekt om byudvikling af Holstebro midtby over de næste årtier. Foto: Morten Stricker
Team Vandkunsten havde vinderforslaget, men skal inddrage dele fra de to andre finalisters forslag i den endelige plan for midtbyens fremtid.
Annonce

Holstebro: Der var tre finalister, da planerne for Holstebro midtbys fremtid mandag aften blev rullet ud.

Team Vandkunsten endte med at vinde, men det betyder ikke, at de to øvrige finalisters arbejde er spildt.

For selvom det bliver Team Vandkunsten, der nu skal arbejde videre med "Byens Plan", som den kaldes, så er man forpligtiget til at inddrage elementer fra de to andre holds forslag.

"Byens Plan" skal være færdig primo 2020.

Herunder ses de tre forslag:

Klik her for at se Team Aarts forslag

Klik her for at se Team Lendagers forslag

Klik her for at se Team Vandkunstens forslag

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Niels Hausgaard og Anne Linnet til 18b

Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.