Fodbold

Som en terrier, der nægtede at slippe sit tag

Anders Juul Nielsen, der her står med ryggen til, var blandt Mejrup-spillerne, som vandt premieren over HB i serie 3. Arkivfoto: Morten Stricker
Mandag aften åbnede Mejrup GU sin oprykningssæson med en sejr på 4-3 efter at have været bagud hele tre gange. Skønt den korte geografiske afstand virkede det ikke til, at braget stod mellem to ærkerivaler.

Holstebro: 1-0, 2-1, 3-2. Hver gang Mejrup GU fik udlignet i første halvleg, formåede HB-herrerne at sende sig selv i front. Men efter en god snak i pausen lykkedes det endelig for oprykkerne at tage føringstrøjen på.

Lasse Bro scorede nemlig sit andet mål i kampen efter et hjørnespark, inden Jonatan Vestergaard sparkede et straffespark i netmaskerne til 4-3 med tyve minutter igen.

- Det er hårdt at trække sig selv op, når man bliver ved med at komme bagud. Det viser en god vilje fra spillerne, når det så lykkes, fortæller Mejrups træner Jørgen Vestergaard.

Snakken i pausen var tilsyneladende godt givet ud.

- Vi var ikke aggressive nok i første halvleg, så det fik vi justeret. Desuden fik vi brudt deres rytme, og i stedet for at losse bolden væk blev vores spil mere sammenhængende, siger Jørgen Vestergaard efter sejren.

Annonce

Kampen i tal

Holstebro Boldklub - Mejrup GU 3-4 (3-2)

Fodbold, serie 3

Mål: 1-0 Jens Frederiksen (5.), 1-1 René Jochumsen (11.), 2-1 Martin Hedegaard (16.), 2-2 Lasse Bro (23.), 3-2 Jens Frederiksen (45.), 3-3 Lasse Bro (55.), 3-4 Jonatan Vestergaard (70.).

Andre lokale resultater

Holstebro Boldklub - Tjørring IF 1-1 (jyllandsserie)

Målscorer fra HB: Nicklas Lauridsen

Højslev Station IF - Lemvig GF 3-2 (serie 2)

Målscorere fra Lemvig: Rasmus Mikkelsen og Jonas Kruse

Mere kærlighed end had

Oftest er det håneretten over en rival, som betyder mest, når en lokal dyst skal stå.

Men på trods af de ti kilometer, der adskiller Mejrups klubhus fra Idrætscenter Vest, gør den korte afstand ikke, at mandagens modstandere ser hinanden som ærkerivaler.

Tværtimod synes der at være en stor glæde over igen at mødes i samme pulje for de to klubber, der begge indgår i FS Holstebro-samarbejdet.

- Det er mega fedt, at Mejrup er med. Jeg ønsker alt godt for holdet, for fodbolden skal jo bare have lov at leve så meget som muligt i vores lokalområde, siger Kasper Brunsborg Lauritsen, hvis hold får ros fra den anden lejr.

- Vi mødte et godt hold, der var dygtige til at straffe os på tre dumme fejl, vi laver. Jeg håber, at de har et af de bedre hold i puljen, for ellers kan der vente os mange svære kampe, griner Mejrup-træner Jørgen Vestergaard.

Trods en naturlig skuffelse over resultatet har HB-træneren alligevel overskud til at sende flere pæne ord retur.

- De formåede at tage tempo ud af vores spil og på den måde stresse os. Jeg synes, de spillede klogt og rutineret, og det er fair nok, at de vandt, siger HB-træneren.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.