Lemvig

Sportsevent sætter fokus på plastiforurening af havene

Det står undertiden rigtigt skidt til med oprydningen ved Vestkysten. Arkivfoto
Tidligere elitesvømmer tager initiativ til ny event, der over 10 dage bevæger sig hele vejen op langs Vestkysten

Thyborøn: Over 10 dage io i august vil et nyt projekt forsøge at sætte fokus på den stigende plastikforurening i havene omkring os. Der er er tale om en sportsevent, der 13. -22. august bevæger sit fra Sylt til Skagen med etape-stop på Mandø, Vejers Strand, Søndervig, Thyborøn, Klitmøller, Svinkløv, Løkken, Skallerup Klit, Tversted og Skagen.

Initiativtager til eventen er Signe Simonsen, der ud over at have en stor forkærlighed for Vesterhavet, er tidligere elite-svømmer samt den første kvinde i "The 7. Continent Marathon Club".

- Det har været vigtig i udviklingen af denne event, at alle kan være med, uanset forudsætninger. Den stigende plastikforurening i havene omkring os er jo en ting, der vedrører os alle, hvorfor der også skal være noget for alle, siger Signe Simonsen og fortsætter: - Det er et fælles problem med den stigende plastikforurening i havene, hvorfor jeg også håber at så mange som muligt vil komme og være med i Race for Oceans.

Race for Ocean består af tre dele: en sportsevent, der er selve hovedaktiviteten, strandrensning på udvalgte strækninger samt såkaldte walk & talks, hvor konsekvenserne og løsningsforslag af plastikforureningen drøftes.

Fællesskabet er i højsædet under sportseventen, hvor deltagerne hjælper hinanden med at flytte en depeche fra Sylt til Skagen over 10 dage. Ruten er inddelt i 189 sektioner, hvor man over organisationens hjemmeside kan tilmelde sig en eller flere sektioner. Hver sektion er fra 1-12 km, og disciplinerne er givet på forhånd i form af enten løb/gang på stranden, SUP, havkajak eller open water svømning, alt efter forholdene på den enkelte strækning.

Der vil på udvalgte eventdage blive arrangeret strandrensninger. Disse planlægges i samarbejde med Kommunernes Internationale Miljø Organisation (KIMO), udvalgte kommuner samt ikke mindst lokale ildsjæle. Derudover vil der være walk & talks på udvalgte strækninger, hvor organisationen Plastic Change inviterer alle til en gåtur og debat langs kysten.

Race for Oceans er blevet til i samarbejde med Elsewhere, Volvo, Trac Trac, MATE BIKES, Suunto samt Fanø ro- og kajakklub.

0/0
Forsiden netop nu
Speedway

Fik frataget finaleløb: Jeg må indrømme, at jeg er rasende

Annonce
Vinderup

Der er sommertravlt i kajakbutikken

Lemvig For abonnenter

Nordea-fonden siger stop for Lemvig prisen

112

Amok i nat: Stjal teleskoplæsser, spiddede bil og fortsatte ind i anden bil

Annonce
Navne For abonnenter

Efter hjerneblødning: - Jeg havde aldrig tænkt over, at livet kunne blive ændret så pludseligt

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Annonce
112

42-årig sigtet for blufærdighedskrænkelse

Holstebro

Bedre mobildækning til Sørvad