Struer

Større end nogensinde før - men stadigvæk blandt de små

Den administrerende direktør for Hvidbjerg Bank, Jens Odgaard, kunne torsdag eftermiddag offentliggøre endnu et rekordregnskab fra banken. Arkivfoto: Morten Stricker
Hvidbjerg Bank leverer vækst på 65,3 procent i forhold til resultat på samme tidspunkt i 2018.
Annonce

Hvidbjerg: Hvidbjerg Bank fortsætter med at levere rekordresultater på stribe.

Denne gang med et regnskab for de første ni måneder af 2019 med et overskud på 26,6 millioner kroner før skat på bundlinjen. Et resultat, der er 10,5 millioner kroner bedre end samme tidspunkt sidste år, og en fremgang på 65,3 procent.

Der ud over har Hvidbjerg Bank hentet en gevinst hjem på et salg af 75 procent af aktierne i Sparinvest, og alt i alt fik det 8. august Hvidbjerg Bank til at opjustere forventninger til årets resultat før skat, så det blev anslået til at komme op på et sted mellem 25 og 30 millioner kroner.

Nu kan den administrerende direktør, Jens Odgaard, konstatere, at udviklingen viser, at det formentlig bliver nærmere de 30 millioner kroner og altså i den høje ende af skalaen.

Med de gode resultater i ryggen, kan Jens Odgaard dermed glæde sig over, at Hvidbjerg Bank er et større pengeinstitut end for bare fire-fem år siden.

- Vi er utroligt glade for den opbakning, vi får som det eneste pengeinstitut i Struer Kommune med en klar lokal forankring, og vi gør da også meget ud af at være tilstede og yde et bidrag, hvor der sker noget, fortæller han med en overbevisning om, at det betyder noget for både banken og for kunderne.

Men han må samtidig erkende, at Hvidbjerg Bank stadigvæk er et af de mindre pengeinstitutter i Danmark, og at der er skrappe krav på vej til hele den finansielle sektor, når alle pengeinstitutter i 2023 skal leve op til nogle nye kapitalkrav for at kunne overleve.

- Tidligere skulle vi have have otte procent af bankens kapital i ryggen, fortæller han.

I 2023 bliver kravene til pengeinstitutternes kapitalreserve forhøjet til et sted mellem 23 og 25 procent.

- Som det fremgår af vores regnskab er vi i dag oppe på 18,1 procent, og vi har en langsigtet plan for at kunne leve op til de nye krav, forsikrer Jens Odgaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.