Annonce
Struer

Status på ungdomshus eller ej i Struer - kom og byt tre ideer for en øl

Ideen om et ungdomshus i Struer er ikke død. Arkivfoto: Morten Stricker
Ideen om et ungdomshus er trods aflysning ikke død. Nu inviteres der på ny og denne gang med stand up på programmet.
Annonce

Struer: Det blev til en aflysning fredag i sidste uge, da et nyt mødested for unge i Struer skulle have slået dørene op i den tidligere Danske Bank-bygning.

Der viste sig at være nogle udfordringer i forhold til at bruge førstesalen i den pågældende bygning, som er at finde i Struers gågade.

Grundlæggende handlede det om, at førstesalen er registreret som kontorareal, og før de unge kan tage den i brug, skal den registreres som fællesareal, forklarer Amanda Appel, der er kommunikations- og udviklingsmedarbejder i Struer Kommune.

- Det er der nogle udgifter forbundet med, og det ville tage noget tid at få gjort for en byggesagkyndig, tilføjer hun.

Parterne har siden mødtes og fundet en ny dato. Ikke for åbningen af et ungdomshus, men derimod et arrangement, hvor man kan bytte tre ideer til en øl.

Café med stand up

Den 13. december bliver der budt indenfor til en pop up-café i kælderen under musikskolen i Struer.

Og det er så her, at gode ideer kan byttes til læskende drikke, hvis de vel at mærke har relation til et muligt værested for unge i Struer eller bosætning - og her tænkes på, hvad man kan gøre for, at unge får lyst til vende hjem igen, når de tager ud og studerer i andre byer.

- Hvad skal der til, lyder det fra Amanda Appel, som også kan afsløre, at stand up-komikeren Mikkel Klint Thorius kommer til pop-up cafeen og underholder.

I forhold til det konkrete arbejde med at få etableret et ungdomshus i Struer har Lars Møller Pedersen (S), der er formand for kultur- og fritidsudvalget, sagt ja til et møde med de unge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.