Annonce
Erhverv

Struer Kommune sætter plejehjem til salg

Rosengården lukkede 1. september. Nu er bygningen sat til salg. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

Humlum: I september lukkede plejehjemmet Rosengården i Humlum, og nu er ejendommen på Østerbrogade 16 i Humlum blevet sat til salg. Det fremgår af en meddelelse på Struer Kommunes hjemmeside. Hvad det skal koste at erhverve det tidligere plejehjem, der består af et køkken, fælleslokaler og 24 etværelses lejligheder med eget toilet og bad samt thekøkken fordelt på 5.516 kvadratmeter, står der ikke. Men ifølge tilhørende dokumenter til salgsopstillingen er ejendommen blevet vurderet til 15 millioner kroner.

Kommunen skriver selv, at stedet vil være velegnet til kontorer, kursuscenter, bosted eller lignende, selvom området ifølge lokalplanen lige nu kun må benyttes til plejehjem, beskyttede boliger og beboelse af almennyttig karakter.

"Budgiver opfordres til at komme med forslag til ejendommens fremtidige benyttelse, hvorefter byrådet vil tage stilling til lokalplanens ændring i overensstemmelse hermed," skriver kommunen.

Det er muligt at byde på ejendommen indtil den 8. november klokken 12.

Og så er der ikke noget med at ringe og give et bud eller sende en mail. Har man lyst til at byde, skal det ske helt officielt ved at bruge en udbudsblanket, som man finder i salgsopstillingen på kommunens hjemmeside. Og den skal afleveres i en lukket kuvert mærket "Købstilbud".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce
Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.