Annonce
Erhverv

STS Biler: Fuldstændig blæst omkuld efter sejr

Fire glade vindere fra STS Biler. Fra venstre er det Hanne Juul, Rasmus Thorsen, Flemming Madsen og Ejgild Christensen. Foto: STS Biler
STS Biler med hovedkontor i Holstebro kunne tirsdag aften lade sig hylde som årets nyvognsforhandler i Danmark.
Annonce

Holstebro: Hvis du står og skal ud og købe en ny bil, er det måske en god idé at tage forbi Toyota og STS Biler på Bastrupsgaardvej i Holstebro. Eller i en af afdelingerne i Lemvig, Skive, Ikast eller Herning.

Humøret er nemlig blevet hævet et par grader eller fire.

Tirsdag aften blev STS Biler kåret som vinder ved årets Auto Awards, der fandt sted i Cirkusbygningen i København.

Den lokale Toyota-forhandler blev kåret som årets nyvognsforhandler i kamp med fire andre nominerede bilfirmaer.

- Vi blev fuldstændig blæst omkuld, da vi blev råbt op. Det var den første pris, der blev uddelt. Vi fløj op af stolen. Jeg har ikke rigtig ord for, at vi har vundet. Det er helt vildt, siger salgschef Rasmus Thorsen.

STS Biler vandt foran blandt andet Hessel Biler og flere store bilforretninger, der er langt større end STS Biler, der har fem afdelinger i det midt- og vestjyske.

- Det er vores Champions League. Der var 500 bilfolk samlet i Cirkusbygningen. Det bliver ikke større for os. Vi havde bestemt ikke regnet med at vinde prisen. Vi var oppe mod de største forhandlere i Danmark, lyder det fra Rasmus Thorsen, der gerne indrømmer, at den overraskende sejr blev fejret i selskab med de øvrige medejere i firmaet.

- Det er i høj grad også medarbejdernes fortjeneste, at vi vinder prisen. Det er dem, der leverer det hårde arbejde i dagligdagen, siger Rasmus Thorsen.

Vinderen bliver fundet af en jury i kombination med en internetafstemning mellem de nominerede.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Tvis skal vokse ud mod motorvejen

Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Sløj ligestilling

Hvis man lige gik og troede, at det haltede gevaldigt med ligestillingen i de private virksomheder, så er det ikke noget imod ligestillingen i det kommunalpolitiske i Holstebro. Mændene er ikke bare flest med stor overvægt i byrådet. De sidder også tungt på syv af otte udvalgsformandsposter og endnu tungere på bestyrelsesposterne i de selskaber, som kommunen udpeger bestyrelsesmedlemmer til. I sidste uge kom Danmarks Statistik med en opgørelse, der viste, at 20 procent af bestyrelsesmedlemmerne i det private er kvinder. Det er bestemt ikke er imponerende. Men i forhold til i det kommunalpolitiske system er man da i det mindste kommet et stykke vej. Nu er det jo ikke nødvendigvis et problem, at der ikke sidder nogen kvinder i bestyrelsen i eksempelvis det fælleskommunale affaldsselskab Nomi4s eller flere for bordenden i diverse politiske udvalg, hvis det er fordi, kvinderne bare ikke har lyst - selv om flere af posterne også har en attraktiv økonomi. Det største problem er, at man risikerer at gå glip af en forfærdelig masse talent, hvis man ikke lader kvinderne komme mere i spil. Det handler bestemt ikke om, at der skal laves kvoter. Mange kvinder vil sandsynligvis frabede sig at blive valgt til en bestyrelse i det private erhvervsliv alene på grund af deres køn. Det samme gør sig formentlig gældende i den politiske verden. Kvinderne skal frem i køen, fordi de er kompetente, og fordi de bidrager positivt til en virksomhed. Også på bundlinjen. Når man ser på ligestillingen i den kommunalpolitiske verden, er der stadig et stort bjerg, der skal bestiges. Der er stadig en mur af mænd, der skal væltes af vejen. Der mangler både flere kvinder, der banker i bordet og siger, at nu er det nok og som kan inspirere andre. Og der mangler også en politisk kultur, hvor man sikrer sig, at det vitterligt også er den bedste m/k, der får jobbet - og ikke bare den bedste mand. Som kommunens eneste kvindelige bestyrelsesmedlem i et af de kommunale selskaber siger: "Det er et punkt, der ikke har fået så meget opmærksomhed, men det tror jeg, at det vil få i fremtiden." Mon ikke.