Læserbrev

Sundhed. DF vil bevare begge ambulancer i Struer

Annonce

Debat: Når hospitalet i Holstebro flytter til det nye supersygehus i Gødstrup, får borgerne i Struer og Thyholm som bekendt længere til sygehuset. Derfor fik Struer i sin tid en dagambulance som supplement til døgnambulancen. Dette var et af resultaterne af Folketingets akutpulje, der netop skulle sikre borgere, der fik længere til de nye sygehuse.

Dansk Folkeparti havde fokus på, at disse borgere skulle sikres, og jeg har selv besøgt Falck-stationen i Struer i 2015 sammen med Kristian Thulesen Dahl, hvor vi fik beskrevet ambulancerne succes, der medvirkede til korte responstider.

Derfor var jeg meget overrasket, da jeg i sidste uge erfarede, at man nu ville flytte Struers dagambulance til Holstebro. Ambulancen blev jo netop placeret i Struer for at tilgodese borgere, der fik længst til det nye supersygehus som eksempelvis borgerne i Struer og på Thyholm.

Dansk Folkepartis gruppe i regionsrådet har derfor stillet regionsformand Anders Kühnau en række spørgsmål i sagen, og vi vil kæmpe for, at Struer fortsat kan beholde begge ambulancer.

Når hospitalet i Holstebro rykker til Gødstrup, skal borgerne i Struer og Thyholm ikke lades i stikken.

Steen Thomsen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Rejser

5 tip til gode julemarkeder i Norden

Holstebro

Opgang evakueret under brand

Annonce
Holstebro

Ild i tre containere

Annonce
Sport

Joe Joe Fahn blev dansk mester

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.