Navne

Svensk brillekæde satser på 22-årig fra Holstebro

Cæcilia Langborg-Hansen fik mange lykønskninger, da Smarteyes åbnede butikker i København. Her fra Spinderiet i Valby ved åbningen af butik nummer to. PR foto
For to år siden var Cæcilia Langborg-Hansen butikselev i Herning og boede hjemme i Holstebro. Nu er hun chef for to nye butikker i København med ansvar for brillefirmaets succes i hovedstaden.
Annonce

Holstebro: Brillekæden Smarteyes valgte 22-årige Cæcilia Langborg-Hansen fra Holstebro til at stå i spidsen, da koncernen for første gang åbnede butikker i København. Den 2. september dukkede en ny butik op på Amagerbrogade, og 14 dage senere endnu en i Spinderiet i Valby. I spidsen for åbningerne stod butikschef Cæcilia Langborg-Hansen, som er opvokset i Holstebro.

Før Smarteyes rykkede ind i København, havde kæden ti butikker i Danmark.

Den tidligere HHX-student og butiksassistent-elev fra Holstebro udtalte til Dagbladet for halvandet år siden: "Om tre år ser jeg mig selv som butikschef".

Men så længe skulle der ikke gå. For efter en periode som souschef i brillekædens butik i Aarhus, fik Cæcilia Langborg-Hansen et tilbud, hun ikke kunne sige nej til i hovedstaden. Hun opsagde sin lejlighed i Aarhus og flyttede til Nørrebro.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.