Digitalt

Test af Netatmo Smart Indoor Camera: Flot design og brugervenlig app - men ansigtsgenkendelse halter

Netatmos overvågningskamera har en svag guldfarvet aluminiumsoverflade, der fremstår ret eksklusiv for et overvågningskamera. Designet er minimalistisk og vil passe ind i de fleste hjem. Pressefoto: Netatmo
Der er meget godt at sige om Netatmo Smart Indoor Camera. Designet, appen og deres fokus på privatlivet trækker op, men antallet af falske alarmer irriterer denne anmelder.
Annonce

Der findes efterhånden mange bud på intelligente overvågningssystemer til hjemmet. Én af spillerne på markedet er franske Netatmo, der specifikt henvender sig til de personer, som ikke bryder sig om, at videooptagelserne gemmes på en server hos et privat firma. For hvem kan egentlig kigge med? Og kan man være sikker på, at optagelserne ikke havner i hænderne på de forkerte?

Datasikkerhed bør tages alvorligt i en tid, hvor flere og flere produkter bliver koblet op på internettet. En undersøgelse fra maj 2019 fortaget af YouGov viser dog, at 82 procent af danskerne ikke sætter sig ind i datapolitik, når de anskaffer sig et digitalt produkt.

Det kan være farligt.

I august kunne Dagbladet Politiken f.eks. afsløre, at techgiganter som Apple og Google har lyttet med i brugeres fortrolige samtaler, hvor Siri og Google Assistant har været slået til. Det kom blandt andet frem, at medarbejdere har overhørt alt fra almindelige samtaler til skænderier og sågar samlejer hos danske brugere.

Derfor er det forfriskende med et firma, der tager privatlivet seriøst. Videooptagelser fra Netatmos Smart Indoor Camera bliver gemt lokalt på et microSD-kort eller alternativt på en personlig FTP-server. Der er mulighed for at gemme på en Dropbox-konto, hvis man hellere vil det.

For og imod

Plusser:

  • Fokus på privatliv med lokal lagring på SD-kort
  • Brugervenlig app
  • Flot og minimalistisk design

Minusser:

  • Kræver strøm fra stikkontakt
  • Ansigtsgenkendelse er ikke altid perfekt og giver mange falske alarmer

Kræver strøm fra stikkontakt

Det første man lægger mærke til, når man pakker overvågningskameraet ud, er det minimalistiske design. Af et overvågningskamera at være er det ret lækkert, og den anodiserede aluminiumsoverflade vil passe ind i de fleste hjem.

Men herefter opstår min første anke mod produktet. Netatmo skriver selv, at man bør placere kameraet ved indgangen i sit hjem, så man fanger, hvem der går ind og ud. Men da kameraet kræver strøm fra en stikkontakt, indskrænker det kraftigt placeringsmulighederne. Vi har f.eks. ikke et strømstik tæt på vores reol i entréen, så i mit tilfælde er det ikke en mulighed. Her kunne Netatmo med fordel lære lidt af Arlos ledningsfrie overvågningskameraer, der kører på batteri og holder strøm mellem 3 og 6 måneder.

Billedkvaliteten er til gengæld rigtig fin i fuld HD 1080p og med tanke på den lokale lagring på SD-kort, savner man ikke muligheden for 4K.

Kameraet har indbygget ansigtsgenkendelse, der bruges til at kende forskel på familiemedlemmer og en eventuel indbrudstyv, så man undgår falske alarmer. Netatmo reklamerer også med, at funktionen skal få familien til at slappe af i hjemmet, da man kan fravælge, at kameraet optager video af velkendte ansigter.

Jeg konstaterer dog, at kameraet langt fra altid kan genkende familien. Det er klart, at kameraet skal bruge lidt tid på at lære at genkende ansigter, men selv efter en måneds oplæring, tager den ofte fejl og skriver ”ukendt ansigt” – det selvom profilstyrken næsten er på maksimalt niveau for både mig selv, min kone og søn.

Jeg vil derfor anbefale, at man stiller kameraet et sted i sit hjem, hvor der ikke konstant er trafik og helst et sted, hvor den optager tæt på de personer, der passerer kameralinsen. Det gør det nemmere for kameraet at genkende de rigtige personer, så man ikke modtager for mange falske alarmer og notifikationer.

Ingen ekstraudgifter

Et stort plus ved Netatmos Smart Indoor Camera er, at der ikke er noget abonnementsgebyr. Når først kameraet er købt, kan man frit bruge appen, og der følger et SD-kort med i kassen med plads til 8 GB optagelse. Der findes også diverse ekstraudstyr som en indendørs sirene, der kan tale sammen med kameraet og skræmme ubudne gæster væk samt sensorer til dør og vinduer, der kan registrere bevægelse.

Pris og tilgængelighed: Netatmo Smart Indoor Camera – sælges også under navnet ”Welcome Home” – kan købes i danske butikker og på nettet til cirka 1200 kroner.

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Kameraet har indbygget ansigtsgenkendelse, der bruges til at kende forskel på familiemedlemmer og en eventuel indbrudstyv. Jeg må dog konstatere, at kameraet ofte tager fejl og skriver "ukendt ansigt", hvilket giver falske alarmer og unødvendige notifikationer. Foto: Screenshot fra iPhone
Et stort plus ved Netatmos Smart Indoor Camera er, at der ikke er noget abonnementsgebyr. Det er ofte tilfældet hos mange af konkurrenterne. Pressefoto: Netatmo
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Rejser

5 tip til gode julemarkeder i Norden

Holstebro

Opgang evakueret under brand

Annonce
Holstebro

Ild i tre containere

Annonce
Sport

Joe Joe Fahn blev dansk mester

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.