112

Synderen kan være fundet efter voldsom brand i kro: Mistanke til vinkøler

Meldingen om brand på Humlum Kro kom ind mandag morgen klokken 5.22. Foto: Johan Gadegaard
De foreløbige undersøgelser fra politiet viser, at en vinkøler måske kan have forårsaget den voldsomme brand på Humlum Kro, men der er brug for yderligere undersøgelser, oplyser politiet
Annonce

Humlum: Det er tre dage siden at en voldsom brand brød ud på Humlum Kro og raserede lokalerne i en sådan grad, at bygningerne er voldsomt brandskadet. De tekniske undersøgelser af stedet er stadig i gang, men der er blevet fremsat en foreløbig teori: Branden kan være startet i en vinkøler i receptionen.

Det bekræfter vicepolitikommissær Lilian Jensen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det var den første hypotese, da vi i går (tirsdag, red.) havde vores lokale kriminaltekniske center ude for at kigge efter spor, siger hun.

Men hun understreger, at det dog endnu ikke er muligt at slå fast præcist, hvad der forårsagede branden.

- Vi skal have lavet ekstra undersøgelser på torsdag med en eltekniker samt kriminaltekniske eksperter, siger Lilian Jensen.

Låner plejehjemmet

Humlum Kro er siden marts 2019 blevet forpagtet af Kenneth og Jeanette Thomsen, der selv opdagede branden ved, at et ægtepar, der tager tidligt på arbejde, bankede på deres dør lidt over klokken fem mandag morgen. Brandens skader er omfattende, og det er stort set kun køkkenet, der var beskyttet af en branddør, der står nogenlunde intakt som før.

Parret har aflyst bookinger samt selskaber for de næste uger, en en renovering af kroen vil tage tid.

Men onsdag er der blevet indgået en aftale om, at parret kan låne det gamle plejehjem Rosengårdens faciliteter, så de stadig kan drive restaurant og holde selskaber, mens renoveringen af kroen står på.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.