112

44-årig mand voldtog sin datters veninde i en campingvogn

Genrefoto: Morten Stricker
44-årig mand dømt for voldtægt af 15-årig pige på Hogager Marked. Offeret var veninde med den dømtes datter.
Annonce

Holstebro: To år og ni måneders fængsel.

Sådan lød straffen til en 44-årig mand fra Herrup, der ved retten i Holstebro fredag eftermiddag blev fundet skyldig i fuldbyrdet voldtægt af en 15-årig pige.

Voldtægten fandt sted på Hogager Marked mellem den 3. og 4. august, hvor den 44-årige delte campingvogn med sin datter og hendes 15-årige veninde.

De sov alle tre i samme seng, og det er her, at voldtægten finder sted.

Den 44-årige nægtede at have voldtaget datterens 15-årige veninde. Men han kan ikke huske, hvad der skete lige omkring gerningstidspunktet.

Selv forklarede han det med, at han var i en dyb søvn - ikke mindst grundet det store alkoholindtag.

- Jeg kan virkelig ikke huske noget, forklarede manden.

Anklager Pia Koudahl kaldte det for grov sag, og krævede ikke under tre års fængsel til den 44-årige.

- Den tiltalte var på det tidspunkt at betragte som omsorgsperson for den 15-årige pige, der kun kunne kom med på markedet, hvis hun overnattede sammen med den tiltalte og dennes datter, lød det fra anklageren.

Ud over fængselsstraffen skal den 44-årige også betale den 15-årige pige en erstatning på 100.000 kroner. Den 44-årige ankede på stedet dommen til frifindelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.